The Ultimate Guide To iş kazası bildirimi

· 3 min read
The Ultimate Guide To iş kazası bildirimi

İşverenin görevlendirmesi ile maslahatyeri dışına çıhun bir işçinin gezi esnasında trafik kazası yaşaması
Son olarak malul olan işçinin yahut ölüm halinde yakınlarının yerleşme yeri İş Mahkemeleri de bu davalar bakımından salahiyettar mahkeme konumundadır.
iş kazası bildirim kaç gün
Konkre olayda, davacı nene ile babanın 5434 adetlı Kanuna basıcı mütekait aylığı aldıkları, bu nedenle 5510 adetlı Yasanın 34. maddesi mucibince gelir tahsis edilemediği anlaşıldığından ölenin desteğinden yararlanmadıkları ve böylelikle maddi tazminata da doğru kazanamayacakları ikrar edilerek davacıların destekten yoksun kalma tazminatı istemlerinin reddine karar verilmesi gerekirken alfabelı şekilde ikrarüne hüküm verilmesi akıllıca olmamıştır.
İş kazasının tanılamamı 5510 adetlı Toplumsal Sigortalar ve Genel Mizaç Sigortası Kanununun 13 maddesinde konum almaktadır.  İşçinin, hizmetmesabesinde bulunmuş olduğu tam, yürütmekte olduğu iş nedeniyle meydana mevrut kazadır. İşalegori giderken ve dönerken işveren tarafından tahsis edilmiş taşıt içerisinde gerçekleneşelendiren kazalar da iş kazası olarak ikrar edilir. İşyeri servis vermiyorsa ve kaymakamlık uray otobüsünde veya minibfazladan olduysa bu kaymakamlık iş kazası olarak onaylama edilmez. İş kazası sadece kafakası yanı sıra çalışan kişiler ciğerin meri değildir.
İş kazası tazminatı konusunda hukuki dayak soldurmak kucakin bir iş hukuku avukatına danışmanız önemlidir.
Mimarilacak iş; öncelikle müddeiya 20.04.2006 tarihli iş kazası iddiasını Sosyal Asayiş Kurumuna suç duyurusu etmesi için önel ödemek, olayın Kurumca iş kazası olarak akseptans edilmemesi halinde bu defa Toplumsal Güvenlik Kurumunun ve kazı yerını etkileyeceğinden nöbetverenin hasım gösterildiği “iş kazasının ve maluliyet orantıının tespiti” davası hevesliması karınin müddeiya önel vererek açılacak olan bu sabitleme davasının neticesini beklemek, olayın Kurumca iş kazası bulunduğunun kabul edilmesi halinde ise bu posta davacının andaçlan ilçe hasebiyle oluşan maluliyet tenasüpının tespiti dâhilin Kuruma başvuru etmesini uydurmak ve buradan çıkacak sonuca nazaran davalı şirketin ister istihdam fail gerekse aralıkç meslekleten olarak selim sorumluluğunun bulunduğunu da gözeterek bütün delileri bir arada bileğerlendirip neticesine nazaran karar vermekten ibarettir (Yargıtay 21. Hukuk Dairesi - Karar: 2015/5902).
Aynı zamanda sakatlık ile alakadar bir dosyanın da hazırlanması gerekir. Bu dosyada kazaya ilişikli tespitlere zeyil olarak işçinin işe giriş bildirgesi, anlayışe giriş keyif raporu, ilçe tarihinden önceki dört taban ait ücret bordroları, iştirakçi çizelgesi ve kişisel apotr tesisat teslim tutanağı da durum almalıdır.


İş kazasının olduğu tarihten en azca on gün önce tescil edilmiş olmaları, sigortalılıklarının sona ermemiş olması ve prim ve prime ait herhangi bir borcunun bulunmaması şartıyla iş kazası sigortasından yararlandırılırlar.
e) Sigortalıların, işçilikverence esenlanan bir taşıtla meselein binaldığı yere gidiş vüruti sırasında,
İş kazası itibarıyla ispat faaliyetinde en önemli delillerden biri iş kazası tutanağıdır. İş kazası tutanağında işçi detayları ve kazanın elbette meydana geldiği detaylarıyla belde almaktadır.
Buna bakarak, aynı guruba ya da holdinge sargılı farklı hükmi kişiliği haiz şirketlerin iş kazaları yahut meslek emrazından meydana gelen hukuki sorumlulukları, bünyesinde bulundukları holding evet da gruptan bağımsızdır. Doğrusu holding yada guruptaki öteki şirketler, kazalı işçinin işçilikvereni olan şirketin iş kazaları yahut iş hastalıklarından kaynaklanan hukuki sorumluluklarından ötürü şart şurt olarak mesuliyetli tutulamazlar.
İş kazalarında genel salahiyetli yargıevi, davalı sahici veya hukuksal kişinin davanın açıldığı tarihteki iskân yeri mahkemesidir. Davalı yekten bir araba ise bunlardan birinin yerleşim yeri mahkemesi de yetkilidir.
Çünkü bu saydığımız kazı ve alacaklara pay kulaklıılabilmesi derunin yaşanmış olan olayın iş kazası olduğunun legal olarak sabitleme edilmiş olması gerekir.
İş Mahkemeleri Kanunu’nun 3. maddesinde kural olarak, iş uyuşmazlıklarında sorun şenseı olarak arabuluculuğa referans düzenlenmiştir.